Αντικρουόμενα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στη Βόρεια Μακεδονία

Αντικρουόμενα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στη Βόρεια Μακεδονία

Δύο δημοσκοπήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Μακεδονία πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prospekt-M και TV Telma, εάν οι εκλογές γινόντουσαν αύριο, πάνω από το 25% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε υπέρ του υποψηφίου του κυβερνητικού συνασπισμού Stevo Pendarovski, το 22,4% θα ψήφιζε την υποψήφια της μακεδονικής αντιπολίτευσης Gordana Siljanovska και το 10,9% θα ψήφιζε υπέρ του ανεξάρτητου υποψηφίου Blerim Reka, ο οποίος έχει την υποστήριξη της αλβανικής αντιπολίτευσης. Πάνω από το 18,3% των ερωτηθέντων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ το 17,9% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα υποψήφιο.

Παρόλο που ο Pendarovski υποστηρίζεται επίσης από αλβανικά κυβερνώντα κόμματα, μόνο το 15% των ερωτηθέντων από την Αλβανία επιβεβαίωσαν ότι θα τον ψήφιζαν. Εν τω μεταξύ, το 41,5% των Αλβανών ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον αλβανικό υποψήφιο, Blerim Reka. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι αυτές οι εκλογές θα κερδηθούν από τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού, τον Stevo Pendarovski.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες, διεξήχθη μια άλλη δημοσκόπηση από το think-tank Makfax, η οποία δείχνει ότι νικήτρια των προεδρικών εκλογών θα είναι η υποψήφια της αντιπολίτευσης, Siljanovska, με 40,6% των ψήφων.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Stevo Pendarovski, θα πάρει το 36,9% των ψήφων, ενώ ο αλβανός υποψήφιος, ο Blerim Reka, θα λάβει μόνο το 4,7% των ψήφων./ΙΒΝΑ