Ο Haradinaj απέλυσε Σέρβο αξιωματούχο για σχόλια για το ΝΑΤΟ

Ο Haradinaj απέλυσε Σέρβο αξιωματούχο για σχόλια για το ΝΑΤΟ

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, απέλυσε την υφυπουργό Δικαιοσύνης, Vesna Mikic, που ανήκει στη σερβική κοινότητα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η απόφαση είναι αποτέλεσμα της ομιλίας μίσους και των απαράδεκτων δηλώσεων της εν λόγω αξιωματούχου.

Η απόφαση του Haradinaj ήρθε μετά τα σχόλια της αναπληρωτή υπουργού Mikic πριν από δύο ημέρες, σχετικά με την 20ή επέτειο από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβία.

Η Mikic δημοσίευσε ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας ότι “πριν από 20 χρόνια, το ΝΑΤΟ διέπραξε γενοκτονία εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο επί δεκαετίες πολέμησε αλβανούς τρομοκράτες μέσα στην περιοχή του”.

Η Mikic δήλωσε ότι “20 χρόνια αργότερα, η Σερβία αντιμετωπίζει έντονη πίεση να αναγνωρίσει μια αυτοανακηρυχθείσα ανεξαρτησία στην επικράτειά της”.

Ο πρωθυπουργός Haradinaj είπε ότι η χρήση τέτοιας γλώσσας είναι απαράδεκτη για την κυβέρνηση και τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου, ανεξάρτητα από την εθνοτική ομάδα στην οποία ανήκουν, καθώς υπονομεύει τις κοινές ευρωατλαντικές αξίες./ΙΒΝΑ