Αλβανία: Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απέκρυψε πληρωμές ύψους 650.000 δολαρίων ΗΠΑ

Αλβανία: Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απέκρυψε πληρωμές ύψους 650.000 δολαρίων ΗΠΑ

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, Lulzim Basha, εμφανίστηκε σήμερα στο Γραφείο Εισαγγελέα των Τυράννων για να καταθέσει σχετικά με τις πληρωμές που πραγματοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα στην προεκλογική εκστρατεία του 2017 σε επιχειρήσεις που ασκούν πιέσεις στις ΗΠΑ.

Αφού υποβλήθηκε σε ανάκριση από τους εισαγγελείς της συγκεκριμένης υπόθεσης, το εν λόγω γραφείο εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με την εν λόγω έρευνα. Σύμφωνα με τους ανακριτές, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δηλώσει μόνο 25.000 δολάρια ΗΠΑ αντί για 650.000 δολάρια ΗΠΑ.

«Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ποσού που έχει δηλωθεί επίσημα και του ποσού που έχει καταβάλει το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτό το κόμμα έχει δηλώσει μόνο 25 χιλιάδες δολάρια, ενώ απέκρυψε το ποσό των 650 χιλιάδων δολαρίων», αναφέρει η δήλωση που δημοσίευσε το Γραφείο Εισαγγελέα των Τιράνων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το εν λόγω κόμμα πραγματοποίησε δύο πληρωμές ύψους 650 χιλιάδων δολαρίων σε εταιρίες lobbying στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως απαιτείται βάσει του νόμου. Μία από αυτές τις πληρωμές έχει πραγματοποιηθεί από μια ξένη εταιρεία με την επωνυμία «Biniatta Trade», που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανήκει σε Ρώσο υπήκοο./ibna