Μήνυμα Pompeo για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα Pompeo για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με ανακοίνωση του State Department, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo συγχαίρει τον Ελληνικό λαό για την 198η επέτειο της ανεξαρτησίας του, ενώ αναδεικνύει το στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του State Department:

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα ήθελα να εκφράσω τις καλύτερες ευχές στο λαό της Ελλάδα για την 198η επέτειο της ανεξαρτησίας σας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν διαρκή φιλία και συνεργασία που εδράζονται στις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και τα κοινά συμφέροντα. Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων.

Τα δύο μας έθνη συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά. Είχα την τιμή να φιλοξενήσω τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, για να ξεκινήσει ο εναρκτήριος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος συνολικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να εμβαθύνουν τη συνεργασία μας. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων.

Καθώς εορτάζετε αυτή τη σημαντική περίσταση, ο Αμερικανός λαός σας εύχεται ειρήνη, ευημερία και ευτυχία κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους»./ibna