Ο Πάπας Φραγκίσκος να επισκεφθεί τα Σκόπια τον Μάιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος να επισκεφθεί τα Σκόπια τον Μάιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος και μια αντιπροσωπεία του Βατικανού αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Σκόπια στις 7 Μαΐου. Τα νέα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θεώρησε ιστορική αυτή επίσκεψη για τη χώρα, όντας η πρώτη φορά που την επισκέπτεται ένας Πάπας.

“Πραγματικά μας τιμά αυτή την επίσκεψη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό”, δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Victor Dimovski.

Ορισμένα θεσμικά όργανα θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της επίσκεψης αυτής και τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν αναμένεται να είναι αυστηρά.

Στις 7 Μαΐου ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στα Σκόπια και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Gjorge Ivanov, τον πρωθυπουργό Zoran Zaev, θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ θα επισκεφθεί επίσης το σπίτι της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και μια μαζική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η επίσκεψη του Πάπα έρχεται σε μια εποχή που η χώρα έχει μόλις υιοθετήσει ένα νέο συνταγματικό όνομα, ενώ προετοιμάζεται να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ./ibna