Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αλβανίας αψηφά τους εισαγγελείς

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αλβανίας αψηφά τους εισαγγελείς

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, δεν εμφανίστηκε σήμερα μπροστά σε εισαγγελείς για να καταθέσει σε σχέση με τα κεφάλαια που έχει καταβάλει το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης σε αμερικανικές εταιρίες lobbying.

Ο Basha είχε κληθεί να εμφανιστεί σήμερα στο γραφείο του νομαρχιακού γραφείου στην πρωτεύουσα των Τιράνων για να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την πληρωμή των 675 χιλιάδων δολαρίων που έκανε το Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας του 2017 σε εταιρίες lobbying στις ΗΠΑ. Η έρευνα ξεκίνησε για να προσδιοριστεί από πού προέρχονταν αυτά τα κεφάλαια.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εγκατέλειψε τη χώρα σήμερα, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις τρέχουσες έρευνες που διεξάγονται στις ΗΠΑ, την Αλβανία και τη Σκωτία.

Ο ηγέτης των δημοκρατικών θεώρησε το αίτημα να παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελέων ως “περιττό και αβάσιμο”.

«Ούτε εγώ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος δημοκρατικός αξιωματούχος έχει τεθεί υπό έρευνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεται να μας ενημερώσει ο εισαγγελέας για τους ελέγχους που πραγματοποιεί», δήλωσε ο Basha στην επιστολή που απευθύνθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα.

Ο δημοκράτης ηγέτης κατηγόρησε το γραφείο του εισαγγελέα ότι το αίτημα να εμφανιστεί μπροστά στους ανακριτές είναι απλώς πολιτικό, ζητώντας από το ίδρυμα αυτό να αποστασιοποιηθεί από τέτοιες πολιτικά παρακινούμενες ενέργειες.

“Το γεγονός ότι μια τέτοια αίτηση για να καταθέσω έρχεται έξι μήνες μετά την απόκτηση των εν λόγω πληροφοριών και το γεγονός ότι το αίτημα αυτό έρχεται σε μια στιγμή που έχετε ξεκινήσει μια καμπάνια παραπληροφόρησης σχετικά με την εν λόγω έρευνα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι πράξεις σας είναι πολιτικά υποκινούμενες”, πρόσθεσε ο Basha./ibna