Νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίησε σήμερα μία ακόμη αντικυβερνητική συγκέντρωση, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες. Η έκτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη σειρά ολοκληρώθηκε με μια ομιλία του δημοκράτη ανώτερου υπαλλήλου, Edi Paloka. Ο Paloka δήλωσε ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται μέχρι να παραιτηθεί αυτή η κυβέρνηση.

«Η μάχη μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έχουμε ξεκινήσει ένα ταξίδι και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά η νίκη. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους πολίτες αυτής της χώρας να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους. Αυτή η κυβέρνηση του εγκλήματος δεν θα βρει ειρήνη μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα. Σας ευχαριστώ και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί», είπε ο Paloka, απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που διεξήχθη μπροστά στο κοινοβούλιο, το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και το πέτυχαν μετά την τέταρτη προσπάθειά τους. Ωστόσο, η αστυνομία κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, δεν συμμετείχε σε αυτή τη διαμαρτυρία καθώς επισκέπτεται τις Βρυξέλλες, όπου έχει συναντήσεις υψηλού επιπέδου για να συζητήσει για την κατάσταση στη χώρα./ibna