Αντιπαράθεση μεταξύ Σέρβων πολιτικών στο Κοσσυφοπέδιο εξαιτίας ενός περιστατικού σωματικής επίθεσης

Αντιπαράθεση μεταξύ Σέρβων πολιτικών στο Κοσσυφοπέδιο εξαιτίας ενός περιστατικού σωματικής επίθεσης

O Σέρβος βουλευτής του Κοσσυφοπεδίου, Slobodan Petrovic, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος, δήλωσε ότι δέχθηκε σωματική επίθεση την Τετάρτη στο κέντρο της Πρίστινα από δύο άτομα που σχετίζονταν με το κόμμα «Σερβική Λίστα», το οποίο υποστηρίζουν οι αρχές του Βελιγραδίου.

Ο Petrovic δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι δέχθηκε επίθεση μετά από συνέντευξη που παραχώρησε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Κοσσυφοπεδίου, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για πράγματα που είχε κάνει ο πρώην Υπουργός Γεωργίας της Σερβικής Λίστας, Nenad Rikalo, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Petrovic είπε ότι «οι άνθρωποι που μου επιτέθηκαν ήταν στενά συνδεδεμένοι με τον πρώην Υπουργό Nenad Rikalo».

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι συνέλαβαν τρία άτομα που ενεπλάκησαν σε αυτό το περιστατικό, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα.

Ωστόσο, η Σερβική Λίστα απέρριψε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον Petrovic. Σε δήλωση που εξέδωσε το κόμμα, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος, Slobodan Petrovic, επιτέθηκε στον Milan Kostic, ο οποίος είναι εξέχον μέλος της Σερβικής Λίστας, χτυπώντας τον με ένα κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι και προκαλώντας του τραυματισμούς».

Σύμφωνα με το εν λόγω κόμμα, «αυτή είναι μια επαίσχυντη επίθεση στον Milan Kostic, τον οποίο η σερβική κοινότητα θεωρεί οικογενειάρχη, ο οποίος χαίρει εκτίμησης για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιβίωση του σερβικού λαού. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1999 που ένας Σέρβος δέχεται επίθεση στην Πρίστινα από άλλους Σέρβους».

Το εν λόγω κόμμα ζήτησε επίσης από τις αρχές να αναλάβουν άμεσα νομική δράση εναντίον του βουλευτή Petrovic.

Οι πολιτικοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασαν το εν λόγω περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος Hashim Thaci το θεώρησε ως επίθεση ενάντια στην ελευθερία του λόγου και κατά του εκλεγμένου από τον λαό αντιπροσώπου./ibna