Ο Πρόεδρος της Αλβανίας είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να βρεθεί λύση στην κρίση

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να βρεθεί λύση στην κρίση

Πρόεδρος της Αλβανίας, ο Ilir Meta δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να παραδώσει την παραίτησή του, αν χρειαστεί, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την πολιτική κρίση που έχει κατακλύσει τη χώρα.

Ο Πρόεδρος Meta κατηγόρησε και τις δύο πολιτικές πλευρές για ανευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποίησε στη νότια πόλη Pogradec, ο Meta δήλωσε ότι είναι έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του όπως ο πρώην πρόεδρος της Χιλής, Salvadore Allende, προκειμένου να επιλύσει αυτό το πολιτικό κτύπημα.

“Έχω προτείνει τα επιχειρήματά μου για την κρίση. Δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο. Η πράξη της αντιπολίτευσης είναι απαράδεκτη. Το Κοινοβούλιο έχει 82 νόμιμους βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων τριών που δεν συμφώνησαν να παραιτηθούν. Ένα εκατομμύριο Αλβανοί ηλικίας άνω των 18 ετών μπορούν να κληθούν να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν λύνει την κρίση. Ως πρόεδρος της χώρας, έκανα πολλές προσπάθειες για την αποτροπή της κρίσης. Είμαι έτοιμος να παραιτηθεί και να θυσιάσω τον εαυτό μου σαν τον Salvador Allende για να αποτρέψω την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής χούντας», είπε ο Meta.

Η Αλβανία έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση, καθώς η αντιπολίτευση στη χώρα αποφάσισε να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο και διοργάνωσε σειρά διαμαρτυριών με στόχο να ανατρέψει της σημερινή κυβέρνηση και να την αναγκάσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές./ibna