Είναι αναγκαίο να διεξαχθούν νέες εκλογές, δηλώνει ο Kurti, αρχηγός της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου

Είναι αναγκαίο να διεξαχθούν νέες εκλογές, δηλώνει ο Kurti, αρχηγός της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου

Ο πρόεδρος του Κόμματος Αυτοπροσδιορισμού στο ΚοσσυφοπέδιoAlbin Kurti, αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να διεξαχθούν νέες εκλογές στη χώρα. Ο Kurti παρέθεσε αρκετά επιχειρήματα, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ δύσκολη.

«Ένας στους τρεις πολίτες στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ενώ ένας στους πέντε δεν μπορεί να λάβει θεραπεία για τις ασθένειές του λόγω οικονομικού κόστους. Το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας στο Κοσσυφοπέδιο είναι τέσσερις φορές υψηλότερο από το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα στα εννέα παιδιά στο Κοσσυφοπέδιο αναγκάζεται να εργαστεί, ενώ μία στις οκτώ γυναίκες εργάζεται. Το Κοσσυφοπέδιο έχει 35 νόμους που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της κοινωνικής προστασίας, αλλά οι νόμοι αυτοί δεν εφαρμόζονται», γράφει ο Kurti στο Facebook.

Υπό από αυτές τις συνθήκες, ο Kurti δηλώνει ότι η αλλαγή δεν είναι πλέον θέμα επιλογής, αλλά ζήτημα ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, η Δημοκρατική Ένωση του Κοσόβου (LDK) ζήτησε επίσης να διεξαχθούν νέες εκλογές, εξαπολύοντας καταγγελίες εναντίον της σημερινής κυβέρνησης. Ο ηγέτης του LDKIsa Mustafa, δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κυβερνά τη χώρα./ibna