Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος

Στην Κύπρο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαρτίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη  στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Έλληνας ΥΠΕΞ το πρωί θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου θα ξεναγηθεί και θα καταθέσει στεφάνι, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εν συνεχεία ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνάντηση θα συζητηθούν τόσο το Κυπριακό όσο και οι τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα εξεταστεί και ο συντονισμός των δυο πλευρών για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Τουρκία και τη συνάντηση του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu στις 21 Μαρτίου.

Επιπροσθέτως θα συζητήσουν τις περιφερειακές συνεργασίες που έχουν αναπτύξει οι δυο χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ, παρουσία του αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo. Θα συζητηθούν επίσης θέματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος. Με το πέρας της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ θα συνεχιστεί με συναντήσεις στην Βουλή των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο Δημήτρη Συλλούρη, στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ καταλήγοντας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων της τουρκικής εισβολής./IBNA