Ισραήλ Αίγυπτος και χώρες της ΕΕ στο στόχαστρο των δηλώσεων του Erdogan

Ισραήλ Αίγυπτος και χώρες της ΕΕ στο στόχαστρο των δηλώσεων του Erdogan

Διπλωματικά μέτωπα και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο αλλά και με τις χώρες της Ε.Ε άνοιξε ο Recep Tayyip Erdogan με την ομιλία του στην Άγκυρα στην τελετή οργάνωσης «Διεθνών Βραβείων καλοσύνης».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε με σκληρό τρόπο στις κατηγορίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Erdogan ως «δικτάτορα».

«Ο Netanyahu λέει πως «στην χώρα του Tayyip Erdogan οι δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή» . Και λέει μάλιστα πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα. Netanyahu! Εσύ είσαι ένας τύραννος! Τύραννος!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην ίδια ομιλία ο Erdogan κατηγόρησε το καθεστώς της Αιγύπτου αλλά και τις χώρες της Ε.Ε που συμμετείχαν στην σύνοδο Αραβικών χωρών-E.E που διοργανώθηκε στην Αίγυπτο πριν από λίγες εβδομάδες.

«Τώρα κάνω ένα κάλεσμα. Εσείς στη δύση στην Ε.Ε.! Μας λέγατε πως απαγορεύεται η θανατική ποινή στις χώρες της Ε.Ε κι αφού η θανατική ποινή απαγορεύεται στις χώρες της Ευρώπης, πως και πήγατε στο κάλεσμα του Sisi. Κι εκείνος είναι ο οργανωτής μιας σφαγής!  Αν είχατε πίστη στις αρχές σας δεν θα πηγαίνατε στο κάλεσμα μιας χώρας που εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Μόλις πριν από λίγες ημέρες εκτέλεσαν 9 νέους» δήλωσε ο Erdogan./ΙΒΝΑ