Η διεθνής πίεση ενώνει τους πολιτικούς στο Κοσσυφοπέδιο

Η διεθνής πίεση ενώνει τους πολιτικούς στο Κοσσυφοπέδιο

Αργά χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaci, πραγματοποίησε συνάντηση με τον ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης, του LDK, Isa Mustafa. Η συνάντηση ήρθε μετά από ένα μήνυμα που εξέδωσαν οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ο John Erath και Brad Berkley, οι οποίοι προέτρεψαν όλα τα πολιτικά κόμματα στο Κοσσυφοπέδιο να συμμετάσχουν στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τη Σερβία και να καταργηθούν οι δασμοί για τις σερβικές εισαγωγές.

Εν τω μεταξύ, το IBNA μαθαίνει επίσης ότι τις επόμενες μέρες το LDK μπορεί να γίνει μέρος της διαδικασίας των συνομιλιών. Επιπλέον, μπορεί επίσης να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης ώστε να γίνει το LDK μέρος του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσφατα, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειές για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι αναφέρουν ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj λέει ότι τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας που δεν απειλεί την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου./ΙΒΝΑ