Δημοσκόπηση: Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία το Φεβρουάριο του 2019

Δημοσκόπηση: Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία το Φεβρουάριο του 2019

Η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (NSI) διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν σχεδόν ίδιο με τον προηγούμενο μήνα, όταν και σημείωσε μικρή βελτίωση.

Η NSI ανέφερε ότι στους τομείς των κατασκευών και των υπηρεσιών της Βουλγαρίας οι ερωτηθέντες είδαν βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ στο λιανικό εμπόριο τα διευθυντικά στελέχη είδαν την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

Μόνο στη βιομηχανία το επιχειρηματικό κλίμα θεωρήθηκε ότι έχει μειωθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Στο βιομηχανικό τομέα, ο δείκτης μειώθηκε κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, καθώς οι διευθυντές είχαν δυσμενέστερη εικόνα της κατάστασης των επιχειρήσεων τους.

Στον τομέα των κατασκευών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, αποτέλεσμα της αισιοδοξίας των διευθυντές για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο δείκτης στο λιανικό εμπόριο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος από τον Ιανουάριο, ενώ οι προβλέψεις των λιανοπωλητών για την επιχειρηματική κατάσταση των επιχειρήσεων τους ήταν πιο ευνοϊκές.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Οι διευθυντές βλέπουν τη ζήτηση να αυξάνεται τους επόμενους τρεις μήνες, η οποία κατά την άποψή τους θα οδηγήσει στην πρόσληψη περισσότερων υπαλλήλων./ΙΒΝΑ