Επικεφαλής της Αλβανικής αντιπολίτευσης: Πολιτική ανυπακοή από το βορρά ως τον νότο!

Επικεφαλής της Αλβανικής αντιπολίτευσης: Πολιτική ανυπακοή από το βορρά ως τον νότο!

Μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, η οποία διεξήχθη μπροστά στο κοινοβούλιο, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Lulzim Basha απευθύνθηκε σε πλήθος υποστηρικτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του. Αυτή τη φορά, ο Basha είπε ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες, αλλά ότι θα υπάρξει και πολιτική ανυπακοή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση δεν υπακούει πλέον ούτε στην αστυνομία, τονίζοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε πλέον το κοινοβούλιο και αυτή την εγκληματική αστυνομία». Ο Μπάσα είπε ότι η πολιτική ανυπακοή “θα επεκταθεί από το νότο προς το βόρειο τμήμα της χώρας. “Έχετε ξεσηκωθεί και δεν θα σταματήσετε μέχρι να επικρατήσει η ελευθερία και η δημοκρατία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκατοντάδες και χιλιάδες Αλβανούς που συγκεντρώθηκαν εδώ μέσα σε λίγες ώρες», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο Basha είπε επίσης στο πλήθος των διαδηλωτών ότι το ταξίδι που ξεκίνησε η αντιπολίτευση είναι μονόδρομος και ότι δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα.

«Δεν φοβόμαστε, γιατί αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο σκοπό, για μια δίκαιη αποστολή, για το μέλλον των Αλβανών. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η μάχη έχει αρχίσει. Η μακρά και η σύντομη ιστορία αυτής της χώρας μας λέει πώς θα τελειώσει αυτή η μάχη: οι εγκληματίες θα ανατραπούν και η δημοκρατία θα κυριαρχήσει», είπε ο Basha.

Τελικά, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες να μην παραδοθούν, επειδή η νίκη ανήκει σε αυτούς και όχι στην κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτή τη μάχη που έχουμε ξεκινήσει», τόνισε μεταξύ άλλων.

“Ο Έντι Ράμα διέταξε χημική επίθεση”

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Edi Rama ότι χρησιμοποιεί χημικές ουσίες κατά των διαδηλωτών. “Σήμερα, ο Rama διέταξε κάτι που δεν έχει διαταχθεί ποτέ πριν. Μια χημική επίθεση εναντίον παιδιών, αδελφών, μητέρων και εγκύων γυναικών που διαμαρτύρονταν μπροστά στο κοινοβούλιο», δήλωσε μπροστά στο πλήθος διαδηλωτών.

Εν τω μεταξύ, πρόσθεσε ότι “ο Rama διεξήγαγε πόλεμο στους πολίτες του”. “Εκ μέρους του Δημοκρατικού κόμματος, της αντιπολίτευσης και του αλβανικού λαού, ο Edi Rama θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα βρεθεί υπόλογος για αυτόν τον πόλεμο που διεξήγαγε στον λαό του”, ήταν το μήνυμα του Basha στον πρωθυπουργό./ΙΒΝΑ