Τσίπρας: Απευθύνω πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την ανάσχεση της ακροδεξιάς

Τσίπρας: Απευθύνω πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την ανάσχεση της ακροδεξιάς

Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, σε κόμματα και σε πολίτες προκειμένου να ανασχεθεί η επέλαση της άκρας δεξιάς αλλά και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα.

Με δήλωση του on camera ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα “ειλικρινές κάλεσμα ” που απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται “στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών”.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε δήλωση στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ανώτατου κομματικού οργάνου συνιστά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που δείχνει και το πολιτικό βάρος που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμα για συμπαράταξη των αριστερών και κεντροαριστερών δυνάμεων. Και αυτό διότι είναι μια κίνηση που δεν συνηθίζεται, σχεδόν ποτέ.

Το προγραμματικό πλαίσιο των συνεργασιών αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει την Κυριακή θα εγκρίνει την διακήρυξη για τις ευρωεκλογές που θα αποτελέσει την προγραμματική βάση για την σύγκλιση των αριστερών, κεντροαριστερών, πράσινων και κεντρώων πολιτικών δυνάμεων. Το προγραμματικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί εν όψει των ευρωεκλογών θα αποτελέσει και τον “οδηγό” για τις συμμαχίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσαν την απόφαση για εξάντληση της τετραετίας και διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αλ. Τσίπρας είπε με νόημα ότι στις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αρνητική η πρώτη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

“Δεν υπάρχει καμία πολιτική και προγραμματική βάση σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ” απαντούν στο ΚΙΝΑΛ με συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά να απορρίπτουν το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν είναι “ούτε κεντροαριστερός, ούτε προοδευτικός”./ΙΒΝΑ