Οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στη Σερβία αποτρέπουν την κατάτμηση του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Haradinaj

Οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στη Σερβία αποτρέπουν την κατάτμηση του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Haradinaj

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, επανέλαβε οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στα σερβικά αγαθά δεν θα ανασταλούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή εμποδίζει οποιαδήποτε σχέδια εδαφικών ανταλλαγών μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

“Σήμερα, 20 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας, ο διάλογος για την ομαλοποίηση των δεσμών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας μετατράπηκε σε διάλογο για εδάφη”, ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός Haradinaj δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν χρειάζεται να αναγνωριστεί από τη Σερβία εάν πρέπει να εγκαταλείψει τα εδάφη του για το σκοπό αυτό.

Η ιδέα για εδαφικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας ξεκίνησε πέρυσι από τους προέδρους Aleksandar Vucic και Hashim Thaci. Παρόλο που ο Σέρβος πρόεδρος θεωρεί ότι πρόκειται για διαδικασία σχεδίασης των συνόρων, ο πρόεδρος Thaci θεωρεί ότι πρόκειται για «διόρθωση συνόρων».

Η ιδέα της διόρθωσης των συνόρων έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, με τον πρωθυπουργό Haradinaj να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους αυτής της ιδέας./ΙΒΝΑ