Αντιπολίτευση: Μαζικές διαμαρτυρίες θα ακολουθήσουν την παραίτηση από το κοινοβούλιο

Αντιπολίτευση: Μαζικές διαμαρτυρίες θα ακολουθήσουν την παραίτηση από το κοινοβούλιο

Ο ηγέτης των δημοκρατικών στην Αλβανία πραγματοποιεί συνάντηση με τους συμμάχους για να συζητήσει τα περαιτέρω βήματα που αναμένεται να αναλάβει η αντιπολίτευση

Αφού εγκατέλειψε τις κοινοβουλευτικές εντολές της, η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να διεξάγει τεράστιες διαμαρτυρίες. Αυτή είναι η ουσία του σχεδίου δράσης που ενέκρινε χθες η ενωμένη αντιπολίτευση σε ειδική σύσκεψη. Στη συνάντηση, που συνεκλήθη από τον αρχηγό των δημοκρατικών, Lulzim basha, καθορίστηκαν όλα τα βήματα που θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση από τώρα και στο εξής.

“Συζητήσαμε τη διεξαγωγή μαζικών διαμαρτυριών για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Fatmir Mediu στο τέλος της συνάντησης. Ο Mediu πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα κάνει ότι απαιτήσουν Αλβανοί για να επανέλθει η χώρα πίσω στο σωστό δρόμο.

Το άλλο μέλος της αντιπολίτευσης, Dashamir Shehu, δήλωσε ότι τα αιτήματα της αντιπολίτευσης είναι τα ίδια: η παραίτηση του Edi Rama, μια προσωρινή κυβέρνηση, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

“Η διεθνής κοινότητα έχει πάρει τη θέση της, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο συνεχίζει ο Edi Rama, η διακίνηση ναρκωτικών θα συνεχιστεί και θα υπάρξει έλλειψη σταθερότητας”, δήλωσε ο αρχηγός του Εθνικού Κινήματος Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς αν η αντιπολίτευση θα αποχωρήσει από τις τοπικές εκλογές αν ο Rama δεν παραιτηθεί, ο Shehu  δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση θα ηγηθεί μιας «ολομέτωπης επίθεσης». «Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη αυτό. Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος της μεγάλης διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 16 Μαρτίου», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν και η ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη, η Monika Kryemadhi και ο ηγέτης του Αγροτικού Περιβαλλοντικού Κόμματος, Agron Duka./ΙΒΝΑ