Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Αλβανία αποφάσισε να συνεχίσει τις εργασίες χωρίς την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Αλβανία αποφάσισε να συνεχίσει τις εργασίες χωρίς την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο

Στην Αλβανία, η πλειοψηφία των αριστερών αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά μετά την απόφαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν από το κοινοβούλιο, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Edi Rama συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και τους ζήτησε να προετοιμαστούν, καθώς η κανονική κοινοβουλευτική ατζέντα θα συνεχιστεί.

Ο Rama είπε στους βουλευτές ότι παρά την απόφαση της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, το κοινοβούλιο θα προχωρήσει με την κανονική του ατζέντα προκειμένου να εγκρίνει νομοθεσίες που έχει υποβάλει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δύο νομοσχέδια σχετικά με τη δικαστική μεταρρύθμιση αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο σημαντικά νομοσχέδια θα ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο. “Την Πέμπτη θα ψηφίσουμε σημαντικά νομοσχέδια για το Ανώτατο Εισαγγελέα και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο”, δήλωσε ο Balla.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Edi Rama ζήτησε από τους σοσιαλιστές βουλευτές να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.

Ο Ράμα απέκλεισε το σενάριο των πρόωρων κοινοβουλευρικών εκλογών, κάτι που αποτελεί και το κύριο αίτημα της αντιπολίτευσης”./IBNA