“Γέφυρα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν στελέχη της Κεντροαριστεράς

“Γέφυρα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν στελέχη της Κεντροαριστεράς

“Γέφυρα” προς την αριστερά για την συγκρότηση μιας προοδευτικής συμπαράταξης έριξαν περισσότερα από 100 στελέχη της κεντροαριστεράς όπως ανακοίνωσαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το κείμενο της πρωτοβουλίας “Γέφυρα” που δόθηκε στην δημοσιότητα, προσωπικότητες που προέρχονται από τον ακαδημαικό χώρο, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πρώην υπουργοί και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της αυτοδιοίκησης και διανοούμενοι, απευθύνουν κάλεσμα για συμπόρευση  προκειμένου να γίνουν πράξη “μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις”.

Την ίδια στιγμή καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ που απαλλάχθηκε όπως τονίζουν “από την παράταιρη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ”  να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με τους προοδευτικούς πολίτες και τις συλλογικότητες της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα, απευθυνόμενοι στην Φώφη Γεννηματά τονίζουν την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να εγκαταλείψει “την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και “στρατηγικής ήττας” του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με βάση προγραμματικές θέσεις”.

Υπογράφει ο Γιάννης Μπουτάρης, το “παρών” έδωσαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Στην λίστα των υπογραφόντων “έκπληξη” αποτελεί το όνομα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπροσώπος, ο Προέδρου της Βουλής, ο υπουργός εσωτερικων αλλά και ο Γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας βλέπει την ανταπόκριση στο προσκλητήριο του για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου να αυξάνεται και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις. Παρα τις ενστάσεις που διατυπώνονται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την επιλογή προσώπων μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την στρατηγική της συμμαχίας απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό.

Εξάλλου, τις ερχόμενες ημέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές που θα θέσει το προγραμματικό πλαίσιο για την συμμαχία αριστεράς-κεντροαριστεράς και Πρασίνων. Με θέμα τις ευρωεκλογές θα συνεδριάσει, πιθανότατα την Κυριακή, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που θα αποφασίσει η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικης Γραμματείας.

Επιχείρηση αποδόμησης από Γεννηματά και η ανησυχία της διάλυσης

Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντιδραση του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά η οποία χαρακτηρίζει “τυχοδιώκτες” όσους έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα. “Ο κ. Τσίπρας επιλέγει -όπως κυβέρνησε με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά- να στηρίζεται τώρα σε διάφορους πρόθυμους γυρολόγους και στα αζήτητα της Κεντροαριστεράς”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ νέα επίθεση αναμένεται να εξαπολύσει απόψε από εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στην Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που η Φ. Γεννηματά όμως επιχειρει να καταρρίψει ως “ψεύτικη” την κεντροαριστερή στροφή του Αλ. Τσίπρα, οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του κόμματος της είναι μεγάλοι και μένει να φανεί εαν αυτό θα έχει και εκλογικές συνέπειες./IBNA