Συνάντηση Τσίπρα Hariri

Συνάντηση Τσίπρα Hariri

Αποστολή Sharm El-Sheikh Σπύρος Σιδέρης

Ο Πρωθυπουργός της  Ελλάδας  Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Saad Hariri στο περιθώριο της Α’ Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνδέσμου Αραβικών Κρατών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τον Saad Hariri για την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε μια ιδιαίτερα αποσταθεροποιημενη περιοχή με πολλά προβλήματα.

Συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της οικονομίας και των μεταρρυθμισεων στις δύο χώρες ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών. 

Ο Saad Hariri εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση επενδύσεων στο Λίβανο από ελληνικές εταιρείες και τόνισε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρέχονται από την εφαρμογή του capital investment program το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών του Λιβάνου. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου η οποία προωθείται με την προσεχή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικες συναντήσεις.

Επίσης ώθηση στις διμερείς σχέσεις θα δώσει η προσεχής επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου. /ΙΒΝΑ