Πρόστιμο 2500 ευρώ και κοινωνική προσφορά στον Βούλγαρο υπάλληλο της Διοίκησης Οχημάτων που απαίτησε δωροδοκία

Πρόστιμο 2500 ευρώ και κοινωνική προσφορά στον Βούλγαρο υπάλληλο της Διοίκησης Οχημάτων που απαίτησε δωροδοκία

Ένας πρώην υπάλληλος της βουλγαρικής Διοίκησης Οχημάτων που απαίτησε δωροδοκία 20 ευρώ από έναν Τούρκο οδηγό φορτηγού – ο οποίος κινηματογράφησε το περιστατικό – καταδικάστηκε σε κοινωνική προσφορά για διάστημα δύο ετών και πρόστιμο 5000 λέβα (περίπου 2500 ευρώ), στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Το περιστατικό του Ιουνίου του 2015 έγινε viral στο διαδίκτυο στη Βουλγαρία και οδήγησε στην απόλυση του Petar Vassilev από επιθεωρητή της Διοίκησης Οχημάτων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Haskovo διέταξε επίσης τον Vassilev να συναντά τακτικά έναν αξιωματικό αναστολών. Η κοινωνική προσφορά, για μια περίοδο δύο ετών, θα πρέπει να ανέρχεται σε 100 ώρες το χρόνο, το δικαστήριο αποφάνθηκε.

Στο βίντεο, ακούγεται ο Vassilev να ζητά από τον οδηγό να του δώσει μετρητά σε ευρώ, όχι σε τουρκική λίρα. Προσθέτει, σε σπασμένα τούρκικα, ότι θέλει ένα μπλε χαρτονόμισμα (20 ευρώ) όχι ένα καφέ (10 ευρώ).

Ο οδηγός, του οποίου η κάμερα βρισκόταν στο ταμπλό του φορτηγού του, δημοσίευσε το βίντεο την επόμενη ημέρα από το περιστατικό.

Στην ποινή μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Εφετείου Φιλιππούπολης, σύμφωνα με το Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο./IBNA