Επένδυση μαμούθ της Ε.ΟΝ. στην Ουγγαρία

Επένδυση μαμούθ της Ε.ΟΝ. στην Ουγγαρία

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να φιλοξενήσει προσεχώς η Ουγγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού E.ON.

Ειδικότερα, ο όμιλος ανακοίνωσε πως τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα τοποθετηθούν στη στέγη των δύο εργοστασίων της Audi στην πόλη Győr.

Η E.ON. προτίθεται να κατασκευάσει αυτό το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο θα αποτελείται από 35.000 κυψέλες και θα έχει έκταση 160.000 τ.μ., αλλά και να αναλάβει την λειτουργία του με σκοπό την παραγωγή σε ετήσια βάση 9.5 GWh.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες 5.000 νοικοκυριών, ενώ την ίδια στιγμή χάρη στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.000 τόνους.

«Η ευφυής διαχείριση κατά την παραγωγή ενέργειας είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας. Υποστηρίζουμε πελάτες όπως η Audi να συνδυάσει την συμμετοχή της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την δραστηριότητα της και κατά συνέπεια συνεισφέρουμε στην δημιουργία ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος τόσο για τους καταναλωτές όσο για την κοινωνία στο σύνολο της» σημείωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Karsten Wildberger.

Η εταιρεία Audi Hungaria έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της κατανάλωσης νερού και των αποβλήτων.

Σημειώνεται ότι το 99,5% των αποβλήτων της εταιρείας ανακυκλώνεται και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε άλλους τομείς.

«Η εταιρεία δεσμεύεται για την ορθή και βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και ως εκ τούτου θέλει να διατηρήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα τις επιπτώσεις της παραγωγής στο περιβάλλον» επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Audi Hungaria, Achim Heinfling, συμπληρώνοντας ότι «το 70% των αναγκών της εταιρείας για θέρμανση καλύπτονται ήδη από την χρήση γεωθερμίας. Στόχος μας είναι στο μέλλον να έχουμε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, κάνουμε τώρα ένα ακόμη βήμα για να το επιτύχουμε αυτό δίνοντας έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος»./ΙΒΝΑ