Μνημόνιο συνεργασίας για την κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας για την κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ Ελλάδας και  Βόρειας Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με στόχο την κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ Ελλάδας και  Βόρειας Μακεδονίας, υπέγραψαν σήμερα στα Σκόπια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Damjan Mancevski.

Όπως ανέφεραν οι δύο υπουργοί, κατά πάσα πιθανότητα, έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα υπάρξει, μία πρώτη μείωση στις χρεώσεις περιαγωγής, με απώτερο στόχο, σταδιακά, να καταργηθούν αυτές το 2021. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ρυθμιστικές Αρχές των δύο χωρών θα αναλάβουν τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να προχωρήσει ταυτόχρονα η διαδικασία στις δύο χώρες.

«Δουλειά των κυβερνήσεών μας είναι να κάνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία των ανθρώπων. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία παράγει αποτελέσματα που αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και στις δύο χώρες. Που βελτιώνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και μετακίνησης, τις οικονομικές προοπτικές. Κάνουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία των ανθρώπων. Μια συμφωνία, η οποία παράγει αποτελέσματα που αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και στις δύο χώρες» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον οικοδεσπότή του Damjan Mancevski για την φιλοξενία και την παραγωγική συνεργασία που είχαν.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου αυτού συνεργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Υπάρχει πολιτική θέληση από τις δύο πλευρές για εμβάθυνση της συνεργασίας. Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί το πρώτο και σημαντικό βήμα. Θεωρούμε πως πριν το καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τη σημερινή συνεργασία» πρόσθεσε ο Damjan Mancevski.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στα Σκόπια που ολοκληρώθηκε σήμερα, έγινε δεκτός και από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev./ΙΒΝΑ

(Φωτο: Boris Grdanoski)