Στη Μόσχα ο Χριστοδουλίδης στις 22 Φεβρουαρίου

Στη Μόσχα ο Χριστοδουλίδης στις 22 Φεβρουαρίου

Στη Μόσχα θα βρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις 22 Φεβρουαρίου 2019 όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Sergey Lavrov.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δυο Υπουργών θα βρεθούν το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας σ ένα ευρύ πεδίο θεμάτων και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων γι’ αυτά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, θα συζητήσουν τις Ευρω-ρωσικές σχέσεις, την παρούσα κατάσταση, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν σ αυτό το θέμα καθώς και ο τρόπος που θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση του θέματος.

Επίσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις προκλήσεις στην περιοχή και την διαμόρφωση της κατάστασης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον Sergey Lavrov για το Κυπριακό, την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών καθώς και το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΙΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόσχα, οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής με κατ’ ιδίαν συνάντηση Χριστοδουλίδη – Lavrov, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ με την ολοκλήρωση τους θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ. Στη συνέχεια οι δυο αποστολές θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας./ΙΒΝΑ