Ξεκίνησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας η εξέταση της έφεσης του Liviu Dragnea στην υπόθεση της εικονικής μίσθωσης

Ξεκίνησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας η εξέταση της έφεσης του Liviu Dragnea στην υπόθεση της εικονικής μίσθωσης

Η προσφυγή του Liviu Dragnea στην ποινή της εικονικής μίσθωσης στην Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Προστασίας του Παιδιού, στην κομμητεία Teleorman, ξεκινά πέντε μήνες αργότερα – αφού έχει καθυστερήσει πέντε φορές – λόγω του σκανδάλου των πενταμελών ομάδων, με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να επανέρχεται στην υπόθεση τη Δευτέρα.

Στις 21 Ιουνίου 2018, ο Dragnea καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για υποκίνηση κατάχρησης εξουσίας στη εικονική υπόθεση μίσθωσης.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Liviu Dragnea, καταδικάστηκε σε τρία και ενάμισι χρόνια στη φυλακή για την υπόθεση αυτή, αλλά μετά την έφεση μπορούν να γίνουν δεκτοί νέοι μάρτυρες, να παρουσιαστούν νέα έγγραφα και να εκδοθούν νέες νομικές εκθέσεις αν ζητηθούν.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, η Dragnea ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων του ότι θα ήθελε να καταθέσει ενώπιον των δικαστών, ένα αίτημα που απηχεί το αίτημα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Ταυτόχρονα, παρόμοιο αίτημα υποβλήθηκε από την Olguţa Şefu, πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Προστασίας του Παιδιού στην Teleorman.

Αυτά τα αιτήματα, καθώς και άλλα αιτήματα για περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, θα κριθούν από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην περίοδο μεταξύ Ιουλίου 2006 και Δεκεμβρίου 2012, ο ​​Dragnea, ως αρχηγός του νομαρχιακού συμβουλίου της Teleorman και του κομητειακού υποκαταστήματος PSD, ανάγκασε την πρώην εκτελεστική διευθύντρια της διευθύνσεως κοινωνικής βοήθειας στην κομητεία Teleorman να μισθώσει δύο γυναίκες που φέρονταν ότι απασχολούνταν στο ίδρυμά της. Στην πραγματικότητα, οι δύο γυναίκες δεν εργάζονταν εκεί, αλλά στην κομματική οργάνωση./IBNA