Βόρεια Μακεδονία: Προειδοποιήσεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις απευθύνουν η αστυνομία της χώρας και η πρεσβεία των ΗΠΑ

Βόρεια Μακεδονία: Προειδοποιήσεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις απευθύνουν η αστυνομία της χώρας και η πρεσβεία των ΗΠΑ

Για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στη Βόρεια Μακεδονία προειδοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια.

Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της χώρας διεξήγαγε έρευνες σε αρκετές τοποθεσίες με στόχο, όπως σημειώνεται, την αποτροπή πιθανών σχεδίων και προθέσεων για εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών από υποστηρικτές του ISIS.

«Το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από ανταλλαγή  πληροφοριών με χώρα-εταίρο σχετικά με ενδεχόμενα σχέδια και προθέσεις για εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από εξτρεμιστικές ομάδες που υποστηρίζουν τον ISIS, έλαβε επιχειρησιακά-τακτικά μέτρα με στόχο την ταυτοποίηση των πιθανών οργανωτών, όσων παρέχουν λογιστική υποστήριξη και των δυνητικών εκτελεστών της επίθεσης. Με στόχο την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης και σε προληπτική βάση, το υπουργείο Εσωτερικών προετοίμασε σχέδιο ενεργειών, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εντάλματα για την υλοποίησή του» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η αστυνομία, κατά τις έρευνες που διεξήγαγε κατέσχεσε αντικείμενα και εξοπλισμό που συνδέονται με την πιθανή επίθεση.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ποια αντικείμενα και εξοπλισμός κατασχέθηκαν, ούτε σε ποιες τοποθεσίες εντοπίστηκαν αυτά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονία, η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες των ΗΠΑ στη χώρα για υψηλό βαθμό επιφυλακής.

Στην σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια τονίζεται ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις και  μεμονωμένα στοιχεία που εμπνέονται από την εξτρεμιστική ιδεολογία σκοπεύουν να επιτεθούν σε πολίτες , συμπεριλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό».

Πάντως, οι οι προειδοποιήσεις αυτές του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και της πρεσβείας των ΗΠΑ περί κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης δεν δημιούργησαν καμία ανησυχία στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ η ζωή στην πρωτεύουσα Σκόπια κύλησε σε κανονικούς ρυθμούς./IBNA