Αλλάζει ονομασία και το κόμμα του Zoran Zaev στην Βόρεια Μακεδονία

Αλλάζει ονομασία και το κόμμα του Zoran Zaev στην Βόρεια Μακεδονία

Το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας του, από “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας” (SDSM) που είναι σήμερα, σε “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Βόρειας Μακεδονίας” ή σκέτο “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση”, εξετάζει το κυβερνών κόμμα του Zoran Zaev, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Nezavisen Vesnik” (μέλος του ομίλου του ΙΒΝΑ).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν αποκλείεται το κόμμα να συμμετάσχει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, που θα διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου, με το νέο όνομα.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας,  η αλλαγή της επωνυμίας του κόμματος ίσως να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του επικείμενου συνεδρίου του SDSM που η διεξαγωγή του έχει οριστεί για τις 3 Μαρτίου. Στο συνέδριο αναμένεται να οριστεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Η “Nezavisen Vesnik”  υπογραμμίζει επίσης ότι αναζητείται  λύση και για την επωνυμία της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της χώρας, η οποία τώρα ονομάζεται ως «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (“MANU”). Μία από τις λύσεις που εξετάζονται, αναφέρει η εφημερίδα, είναι η Ακαδημία της χώρας να κατονομαστεί ως «Εθνική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (NANU). /IBNA