Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανησυχεί για το γεγονός ότι “η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση”

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανησυχεί για το γεγονός ότι “η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση”

Ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Lulzim Basha πραγματοποιεί περιοδεία με συναντήσεις σε όλη τη χώρα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της κυβέρνησης ξεκίνησε τη δικιά του περιοδεία.

Ο Edi Rama βρέθηκε στη Λέτσα λίγες ώρες μετά τον Basha, για να μιλήσει εκεί για διάφορα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Με μεγάλη δόση ειρωνείας, ο Rama δήλωσε ότι «η χώρα έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, διότι δεν έχουμε καμία αντιπολίτευση που μπορεί να μας προκαλεί».

“Δεν έχουμε αντιπολίτευση που να μας προκαλεί ιδέες, επιχειρήματα και πρόγραμμα”, δήλωσε ο Rama, προσθέτοντας:

“Έχουμε μια αντιπολίτευση που μας προκαλεί με τα αυγά. Μια αντιπολίτευση που έρχεται στο κοινοβούλιο για να λυγίσει τους μύες σαν να είμαστε σε αγώνα πάλης», είπε ο Rama.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι οι Αλβανοί θα πρέπει να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβέρνηση στην online πλατφόρμα shqiperiaqeduam.al.

Κατά ειρωνικό τρόπο, κάλεσε επίσης τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να εκφράσει τις ανησυχίες του σε αυτήν την πλατφόρμα, υποσχόμενος ότι “τα προβλήματά του θα αντιμετωπιστούν σε 10 ημέρες”.

Φαίνεται πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Rama αποφάσισε να απαντήσει στο τελεσίγραφο που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αποφάσισε να του δώσει για να παραιτηθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αλλιώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις που κάλεσε η αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα στο κέντρο των Τιράνων./ibna