Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία

Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα  της χώρας, Βόρεια Μακεδονία

Eπιγραφή με το νέο όνομα , Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τοποθετήθηκε σήμερα στην πινακίδα στη μεγαλύτερη συνοριακή δίοδο της χώρας, στην Γευγελή (απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων).

Δεν πρόκειται για νέα πινακίδα, αλλά για τοποθέτηση αυτοκόλλητου με το νέο όνομα της χώρας στην ήδη υφιστάμενη πινακίδα στην συνοριακή δίοδο.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τελωνείων της Βόρειας Μακεδονίας Gjoko Tanaskovski  δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις στις πινακίδες που βρίσκονται και στις άλλες συνοριακές διόδους της χώρας.

Πρόσθεσε ότι λόγω στενότητας χρόνου δεν ήταν δυνατή η διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για την τοποθέτηση νέων πινακίδων και για τον λόγο αυτό επιλέχτηκε η λύση της τοποθέτησης αυτοκόλλητων με το νέο όνομα στις ήδη υφιστάμενες πινακίδες, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (χθες το βράδυ).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Συντονιστική Διυπουργική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι τελωνειακές Αρχές της χώρας θα πρέπει σήμερα και αύριο να τοποθετήσουν αυτοκόλλητα στις πινακίδες των συνοριακών διόδων και στα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια και Οχρίδα) με το νέο όνομα../IBNA

(Φωτο: Boris Grdanoski)