Αναπληρωτής Πρωθυπουργός: Η Βουλγαρία πρέπει να είναι έτοιμη για κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις στις εκλογές

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός: Η Βουλγαρία πρέπει να είναι έτοιμη για κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις στις εκλογές

Η Βουλγαρία πρέπει να είναι έτοιμη για κακόβουλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Tomislav Donchev στις 11 Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας ότι δεν υπήρξε διαδικασία εκλογών που να εξαιρέθηκε από προσπάθειες να τη “χτυπήσουν”.

Οι διαδικασίες εκλογών βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του Donchev ως αναπληρωτής αρχηγός κυβέρνησης. Η Βουλγαρία είναι προγραμματισμένο να πάει στις κάλπες δύο φορές το 2019, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές το φθινόπωρο.

Το σχόλιο του Donchev ήρθε μια μέρα αφότου ο Tsvetan Tsvetanov, κοινοβουλευτικός ηγέτης του κεντρικού κόμματος GERB του πρωθυπουργού Boiko Borissov, δήλωσε ότι ήταν σίγουρος ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να παρέμβει στις εκλογές της Βουλγαρίας φέτος.

Ο Donchev δήλωσε ότι το 2015 – όταν η Βουλγαρία διεξήγαγε δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο, μαζί με ένα εθνικό δημοψήφισμα για τον εκλογικό κώδικα – υπήρξε μια “ισχυρή κυβερνο-επίθεση”.

Ήταν μια προσπάθεια να σταματήσει η εκλογική διαδικασία, είπε.

“Είναι φυσικό όχι μόνο να περιμένουμε, αλλά να είμαστε έτοιμοι για κάθε προσπάθεια παραπλάνησης της εκλογικής διαδικασίας”, δήλωσε.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 10 Φεβρουαρίου, ο Tsvetanov, ερωτούμενος εάν η Ρωσία θα προσπαθήσει να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές στη Βουλγαρία το 2019, δήλωσε: «Είμαι βέβαιος»./IBNA

(Φωτογραφία του Donchev: government.bg).