Στο παρά πέντε δεν ακυρώθηκε το ταξίδι στην Τουρκία

Στο παρά πέντε δεν ακυρώθηκε το ταξίδι στην Τουρκία

Η καθυστέρηση στην άφιξη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία για περισσότερο από δυο ώρες δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιων τεχνικών δυσκολιών ή υποχρεώσεων που προέκυψαν την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, η τουρκική πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Χάλκη και μέχρι τελευταία στιγμή, δεν είχε δοθεί η οριστική συγκατάθεση για την ιστορική επίσκεψη.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν ακόμα κι όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας απ’ όπου η ελληνική αποστολή θα ξεκινούσε το ταξίδι της για την Τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μη αποδεχόμενος τα «παζάρια» της τελευταίας στιγμής, διαμήνυσε ότι ακυρώνει το ταξίδι του στην Άγκυρα. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με αποτέλεσμα τελικά να δοθεί το πράσινο φως από το Προεδρικό Μέγαρο και τον Αλέξη Τσίπρα να συνοδεύεται στην επίσκεψη του σε Αγία Σοφία και Χάλκη, από τον Εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου Ibrahim Kalin.

Το μήνυμα είχε περάσει και η επίσκεψη στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη παρότι έγινε με καθυστέρηση, σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, ενίσχυσε το θετικό προφίλ του Έλληνα Πρωθυπουργό στον Τούρκο Πρόεδρο, κάτι που έγινε ξεκάθαρο και στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε των διμερών επαφών, αλλά και στα σχόλια Τούρκων Αξιωματούχων για την επιτυχημένη και ειλικρινή συνάντηση./ΙΒΝΑ