Ο ανώτατος αξιωματούχος της Γερμανίας επαινεί τα επιτεύγματα της Αλβανίας

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Γερμανίας επαινεί τα επιτεύγματα της Αλβανίας

“Η Αλβανία έχει επιτύχει πολλά επιτεύγματα. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ”. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Michael Roth, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αλβανίας Gramoz Ruçi και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla.

“Η Αλβανία έχει επιτύχει πολλά. Υπάρχει ανάγκη να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις στο δικαστικό σύστημα, στο εκλογικό σύστημα, στις περιφερειακές σχέσεις, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και είναι επίσης αναγκαίο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ο σοσιαλιστής ανώτερος αξιωματούχος, Taulant Balla, δήλωσε ότι “ο Micheal Roth παραμένει ισχυρός και δεσμευμένος υποστηρικτής της ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην ΕΕ”.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανός ανώτατος αξιωματούχος είπε επίσης ότι είναι ντροπή το γεγονός ότι στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί καθεστώς ελεύθερης θεώρησης./IBNA