Η διασύνδεση με την περιοχή αποτελεί προτεραιότητα, λέει η υπουργός Ενέργειας της Αλβανίας

Η διασύνδεση με την περιοχή αποτελεί προτεραιότητα, λέει η υπουργός Ενέργειας της Αλβανίας

Η διασύνδεση με περιφερειακά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αγοράς, η αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, οι προσπάθειες για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και τα μέτρα για την προστασία του κλίματος είναι μερικές από τις προτεραιότητες της Αλβανίας, η οποία αυτή τη χρονιά κατέχει την προεδρία της Συνθήκης για τον Χάρτη Ενέργειας, η οποία αριθμεί 53 χώρες μέλη.

Οι προτεραιότητες ανακοινώθηκαν σήμερα από την υπουργό υποδομών και ενέργειας, Belinda Balluku, η οποία είχε σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα αυτής της συνθήκης.

“Σήμερα είχα την τιμή να δεχτώ τον Γενικό Γραμματέα του Χάρτη Ενέργειας Urban Rusnak ο οποίος επισκέφθηκε την Αλβανία για να ενημερωθεί για την προεδρία του Χάρτη Ενέργειας της Αλβανίας το 2019. Επωφεληθήθηκα της ευκαιρίας για να τον ενημερώσω για όλες τις επενδύσεις και όλα όσα έχουν γίνει στον τομέα της ενέργειας”, δήλωσε η Balluku.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας είπε ότι η Αλβανία έχει μεγάλες δυνατότητες να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας./IBNA