πΓΔΜ: Αντιδράσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ

πΓΔΜ: Αντιδράσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της πΓΔ της Μακεδονίας για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev χαρακτήρισε τη σημερινή ως “ιστορική ημέρα” για τη χώρα και σημείωσε ότι με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ, η χώρα εξασφαλίζει μόνιμη σταθερότητα.

Την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της πΓΔ της Μακεδονίας Gjorge Ivanov, ο οποίος, ωστόσο, άφησε αιχμές για τα όσα προηγήθηκαν, προκειμένου να συμβεί το σημερινό γεγονός.

«Δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός, πως της σημερινής υπογραφής του Πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» σημειώνεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του Gjorge Ivanov.

Την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισαν σύσσωμα τα αλβανικά πολιτικά κόμματα της  πΓΔ της Μακεδονίας./ΙBNA