Για έγερση θέματος “Μακεδονων αυτονομιστών” στην Βόρεια Ελλάδα καταγγέλει τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Για έγερση θέματος “Μακεδονων αυτονομιστών” στην Βόρεια Ελλάδα καταγγέλει τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αθήνα το δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία” σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην συνάντηση που είχε με την Angela Merkel κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα, είχε εκφράσει την διαφωνία του ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως “δεν θα επιτρέψω να γίνει Καταλονία η Βόρεια Ελλάδα”.

Με την κύρωση του πρωτοκόλου εισδοχής της “Βόρειας Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ να αναμένεται έως την Πέμπτη από την Ελληνική βουλή, το δημοσίευμα αυτό βάζει “φωτιά” ξανά στο πολιτικό σκηνικό με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνεται πως η Ν.Δ. όπως όλα δείχνουν θα καταψηφίσει την ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα- που απηχεί τις απόψεις της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα- αναφέρεται επίσης σε ανησυχία της Ν.Δ. για δράση “Μακεδόνων αυτονομιστών στην Βόρεια Ελλάδα”. Με το δημοσίευμα να μην έχει διαψευστεί έως και το απόγευμα της Δευτέρας, στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει, καταγγέλοντας τον πως ανοίγει “θέμα μειονότητας” προκειμένου να δικαιολογήσει την στάση του απέναντι στην Συμφωνία.

“Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις μικροπολιτικής προπαγάνδας”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της Ν.Δ. “ανέυθυνο και πολιτικό τυχωδιώκτη”. Υπενθυμιζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε θέσει ξανά θέμα μειονότητας τον περασμένο Δεκέμβριο στο Politico, εγείροντας ξανά έντονες αντιδράσεις.

Όπως αναφέρουν στο IBNA υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “δεν είναι δυνατόν την ώρα που με τροπολογίες στο σύνταγμα της πΓΔ της Μακεδονίας κλείνει κάθε συζήτηση περί μειονότητας, καθώς γίνεται λόγος πλέον για “διασπορά”, ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει τέτοιες πολιτικά και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις”.

“Υπονοεί ο κ. Μητσοτάκης ότι οι βορειοελλαδίτες έχουν αποσχιστικές τάσεις ή ότι έχουν διαφορετική εθνότητα από τους υπόλοιπους Έλληνες”, έλεγαν χαρακτηριστικά./IBNA