Πλειοψηφία 151 βουλευτών αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική Βουλή

Πλειοψηφία 151 βουλευτών αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική Βουλή

Την στήριξη τους στην συμπολίτευση  ανακοίνωσαν με επιστολές τους στον πρόεδρο της βουλής, έξι ανεξάρτητοι βουλευτές προκειμένου, όπως δηλώνουν, να διασφαλίζεται η δεδηλωμένη για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση διασφαλίζει την δεδηλωμένη της πλειοψηφίας των 151 βουλευτών, η οποία είχε τεθεί εν αμφιβόλω μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, τον Σπύρο Δανέλλη που αποχώρησε από το ΠΟΤΑΜΙ και την, υφυπουργό προστασίας του πολίτη,  Κατερίνα Παπακώστα που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ν.Δ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής να μην αλλάξει τον κανονισμό, σχετικά με την ανάκτηση των προνομίων για τους αρχηγούς κομμάτων που έχουν χάσει την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση λόγω ανεξαρτητοποιήσεων και μετακινήσεων βουλευτών.

Έτσι, πλέον η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα μπορεί να σχεδιάσει τα επόμενα νομοθετικά βήματα χωρίς τον κίνδυνο της αστάθειας και του πολιτικού ρίσκου να αναζητείται η πλειοψηφία σε κάθε ψηφοφορία. Πρώτος σταθμός για τη νέα πλειοψηφία είναι η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη Πέμπτη./ΙΒΝΑ