«Γίνε στρατιώτης»: Η Βουλγαρία συνεχίζει να στρατολογεί για να καλύψει τις ελλείψεις στο στράτευμα

«Γίνε στρατιώτης»: Η Βουλγαρία συνεχίζει να στρατολογεί για να καλύψει τις ελλείψεις στο στράτευμα

Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η προσπάθειά του να προσελκύσει άτομα για το στρατό της χώρας θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου και θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Με τίτλο “Γίνε στρατιώτης”, η εκστρατεία ξεκίνησε από το Υπουργείο Άμυνας τον Οκτώβριο του 2018, σε απάντηση στη σοβαρή έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού στη Βουλγαρία.

Το υπουργείο δήλωσε ότι σε 29 πόλεις σε όλη τη Βουλγαρία θα υπήρχαν γραφεία πληροφοριών για άτομα που ενδιαφέρονται για στρατιωτική θητεία.

Θα υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποψηφιότητα ένταξης στον στρατό, καθώς και σχετικά με συγκεκριμένες θέσεις του στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του ναυτικού, των ειδικών δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς και της στρατιωτικής αστυνομίας.

“Όλοι θα μπορούν να γνωρίσουν επί τόπου τα κριτήρια επιλογής, τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος του στρατιώτη και τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στη στρατιωτική θητεία”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Εκτός από τα γραφεία πληροφοριών στις 29 πόλεις, θα υπάρχουν εκδηλώσεις οπλισμού και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και παραστάσεις από μπάντες του στρατιωτικού για να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού, ανέφερε το υπουργείο.

Η εκστρατεία του 2019 θα ξεκινήσει στην πόλη της Στάρα Ζαγόρα στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στο Βέλικο Τάρνοβο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο. Η εκδήλωση στο Στάρα Ζαγόρα θα περιλαμβάνει πληροφορίες, εκθέσεις στρατιωτικού εξοπλισμού και μία βραδινή παράσταση στο Δραματικό Θέατρο Geo Milev από την μπάντα της Εθνοφρουράς. “Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας./ΙΒΝΑ