Ο Ζάεφ και ο Τσίπρας θα βραβευθούν στο Μόναχο για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ζάεφ και ο Τσίπρας θα βραβευθούν στο Μόναχο για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι πρωθυπουργοί της πΓΔ της Μακεδονίας και της Ελλάδας, Zoran Zaev και Αλέξης Τσίπρας, θα λάβουν το βραβείο «Ewald von Kleist» σε αναγνώριση των προσπαθειών για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε το ελληνικό πρόγραμμα του Deutsche Welle.

Το φετινό βραβείο θα παρουσιαστεί στον Zaev και τον Τσίπρα στην 55η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στις 16 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της MSC Wolfgang Ischinger στο Twitter του στις 25 Ιανουαρίου, γράφοντας: “Θα προσκαλέσουμε και τους δύο πρωθυπουργούς να λάβουν το περίβλεπτο βραβείο Kleist στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο κατά τη διάρκεια του MSC 2019”.

Ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Zaev όσο και ο Τσίπρας δέχθηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν στη διάσκεψη στο Μόναχο στις 15-17 Φεβρουαρίου.

Το MSC εγκαινίασε το βραβείο «Ewald von Kleist» το 2009 και μεταξύ των αποδεκτών του στο παρελθόν ήταν ο Javier Solana, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ο πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας Joachim Gauck.

Το βραβείο στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ έρχεται ως αναγνώριση της σημασία της Συμφωνίας Πρεσπών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ανέφερε το ελληνικό πρόγραμμα του Deutsche Welle./IBNA