Η αύξηση των φόρων αποτελεί απειλή για τις σχέσεις Κοσσυφοπεδίου ΗΠΑ

Η αύξηση των φόρων αποτελεί απειλή για τις σχέσεις Κοσσυφοπεδίου ΗΠΑ

Η αύξηση των φόρων κατά 100% που η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε για να χτυπήσει τις εισαγωγές της Σερβίας απειλεί τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ.

Το ΙΒΝΑ γνωρίζει ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην εκδώσει θεωρήσεις βίζας για αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου. Πριν από λίγες μέρες, το αίτημα για βίζα εισόδου απορρίφθηκε για τον πρωθυπουργό Ramush Haradinaj ο οποίος είχε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

Ο φόρος θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις με την ισχυρότερη χώρα στον κόσμο, ωστόσο, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Philip Kosnett δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι αποκλείει τη επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά του Κοσσυφοπεδίου.

“Η άποψή μας είναι ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος προς τα εμπρός είναι η αναστολή των δασμών τώρα, και μετά το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία, με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στη συζήτηση, μπορούν να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Μπορούμε να πάμε γύρω-γύρω σε αυτό. Δεν ζητάμε το Κοσσυφοπέδιο να μειώσει οριστικά τους δασμούς, ζητάμε προσωρινή αναστολή. Στην τελική, δεν έχουμε το χρόνο για να μπούμε σε μια μακρά συζήτηση για τα οικονομικά, αλλά το γεγονός είναι ότι τα τιμολόγια έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής στην αποτελεσματικότητα. Οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται, οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται, οι άνθρωποι προσαρμόζονται. Έτσι, ενώ καταλαβαίνω τη συναισθηματική επιβάρυνση που εισπράττουν οι άνθρωποι από τη θέσπιση των δασμών, πρέπει να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου είναι αρκετά ικανοί να επιδείξουν το θάρρος και την ευελιξία να προωθήσουν αυτή τη διαδικασία και πιστεύουμε ότι αυτό αξίζει τον λαό τους », είπε ο πρεσβευτής.

Ο Πρέσβης κ. Kosnett είπε επίσης ότι το Κοσσυφοπέδιο και οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν.

“Είναι σαν ένας γάμος, πρέπει να σέβεσε τις ανάγκες του άλλου, τις απόψεις του άλλου. Εάν, όπως έχουν πει ορισμένοι αξιωματούχοι του Κοσσυφοπεδίου τις τελευταίες ημέρες, ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν χρειάζεται πια τις Ηνωμένες Πολιτείες, λοιπόν, δεν νομίζω ότι αυτό πιστεύει ο λαός του Κοσσυφοπεδίου. Νομίζω ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θέλει πάρα πολύ να διατηρήσει στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν όμως το Κοσσυφοπέδιο αποφασίσει ότι αυτό δεν είναι σημαντικό, γνωρίζετε, πως θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον », είπε. /ΙΒΝΑ