Αναβαθμίζει ο Erdogan την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Αναβαθμίζει ο Erdogan την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Σε αναβάθμιση της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να αναβαθμίσει την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γράψει αποκλειστικά το ΙΒΝΑ και επιβεβαίωσε ώρες αργότερα η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ από την Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ, διαφοροποίησε την επίσκεψη προσδίδοντας της πιο επίσημο χαρακτήρα, διαμορφώνοντας μια νέα ατζέντα στις σχέσεις των δυο χωρών.

Όπως μετέφεραν πηγές από το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, η επιθυμία του Recep Tayyip Erdogan ήταν να αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους στον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Έτσι σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Recep Tayyip Erdogan στην Άγκυρα ενώ στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διανυκτερεύσει. Στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενδεχομένως στην Χάλκη, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί./ΙΒΝΑ