Νέες προσβολές εναντίον του Σέρβου “Reagan”

Νέες προσβολές εναντίον του Σέρβου “Reagan”

Το σερβικό κυβερνών κόμμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν να εκτοξεύουν προσβολές ενάντια στον ηθοποιό Sergej Trifunovic, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης Κίνησης Ελεύθερων Πολιτών (PSG) την περασμένη εβδομάδα.

Το τοπικό παράρτημα του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) στο Βράνιες, στη νότια Σερβία, “συγχαίρει” την PSG για την “εκλογή ενός ναρκομανή για πρόεδρο”, ενώ η Srpski telegraf σε τίτλο στην πρώτη της σελίδα γράφει:” Ο Sergej γελοιοποιεί άρρωστους ανθρώπους”.

Ο Trifunovic εκλέχτηκε στην ηγεσία της PSG μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου και συνήγορου του πολίτη Sasa Jankovic. Ο Jankovic και άλλα μέλη του PSG εγκατέλειψαν το κίνημα μετά την ανάδειξη του Trifunovic στην ηγεσία.

Ο Trifunovic, ο οποίος είναι μόνιμος επικριτής του κυβερνώντος κόμματος του Σέρβου Προέδρου Alexandar Vucuc, βρίσκεται αντιμέτωπος με προσβολές από τα  μέσα μαζικής ενημέρωσης και πιέσεις από την κυβέρνηση. Πέρυσι, η αστυνομία έψαξε τις εγκαταστάσεις του ιδρύματός του για τη θεραπεία άρρωστων παιδιών λόγω υποτιθέμενων αδικημάτων.

Σε συνέντευξη για την τηλεόραση Ν1, ο Trifunovic δήλωσε την Τρίτη ότι έχει εισέλθει στην πολιτική με στόχο «να ενώσει όλη την αντιπολίτευση». “Ψάχνατε για νέα πρόσωπα, ορίστε είμαι εδώ”, είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί έχει γίνει πολιτικός, παρόλο που είναι ηθοποιός, ο Trifunovic απάντησε ότι «δεν υπάρχει σχολή πολιτικών». “Πού έχουμε πανεπιστημιακό τμήμα για πολιτικούς, εκτός από ίσως από το FPN (Σχολή Πολιτικών Επιστημών); Θα πω ότι ο πρόεδρος Aleksandar Vucic έχει αποφοιτήσει από τη νομική, όχι από την πολιτική. Εκτός αυτού, δεν εργάστηκε στο επάγγελμά του ούτε μια μέρα”, εξήγησε, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος Boris Tadic είναι ψυχολόγος.

“Ο συνάδελφός μου Ronald Reagan, ένας αρκετά κακός συνάδελφος πρέπει να πω, ήταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για δύο θητείες… Γι ‘αυτό δεν ξέρω ποιο είναι το τμήμα που βγάζει πολιτικούς. Είναι προφανές ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα”, τόνισε ο Trifunovic. “Ακουσα σχόλια του στυλ: είναι ένας ηθοποιός, θα πρέπει να ασχοληθεί με την υποκριτική και να αφήσει την πολιτική σε εμάς… Η πολιτική δεν ανήκει μόνο σε αυτούς”.

Ο Trifunovic δήλωσε ότι η PSG έχει προσχωρήσει στις διαδηλώσεις σε όλη τη Σερβία αμέσως μετά την παραίτηση του Sasa Jankovic. Κατά την άποψή του, οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το Σάββατο αντιπροσωπεύουν “τη δημιουργία ενός κοινού ικανού να ασκεί κριτική”.

“Ο Branislav Trifunovic υποστηρίσει το ίδιο – αυτός είναι που τους έπεισε να συνάψουν συμβόλαιο με τον λαό”, είπε αναφερόμενος στον αδελφό του – ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός και ο οποίος είναι ένας από τους ηγέτες των διαμαρτυριών και μέλος της Συμμαχίας για τη Σερβία (SZS) – μία άλλη αντιπολιτευόμενη ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις. “Αυτή η σύμβαση θα πρέπει να γίνει λεπτομερής. Δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να κάνουμε λάθος”./ΙΒΝΑ