Ο πρωθυπουργός Zaev χαιρετίζει την πρόοδο που σημειώθηκε στην πορεία ένταξης στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Zaev χαιρετίζει την πρόοδο που σημειώθηκε στην πορεία ένταξης στην ΕΕ

“Το 2018 υπήρξε ιστορικός χρόνος για την Μακεδονία, επειδή κατέληξε σε τελική λύση στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα. Υπογράφοντας και κυρώνοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, και οι δύο χώρες έθεσαν τέρμα σε ένα θέμα 25 ετών. Τώρα, οι χώρες μας απολαμβάνουν βιώσιμη εταιρική σχέση και αυτό πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για έμπνευση για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την ΕΕ”. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Zoran Zaev στη συνάντηση της κυβέρνησης, όπου παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση της χώρας στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ. Επίσης, σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Christian Danielsson.

“Αναμένουμε από τους ευρωπαίους φίλους μας να προσφέρουν δίκαιη αξιολόγηση με βάση τα αποτελέσματα, διότι αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να επιτύχουμε ως κράτος και κοινωνία. Η Μακεδονία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ”, δήλωσε ο Zaev.

Εν τω μεταξύ, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Danielsson συνεχάρει και πάλι τον πρωθυπουργό Zaev για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα σε αυτήν της την πορεία./ΙΒΝΑ