Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας υποστηρίζει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για την Αλβανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας υποστηρίζει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για την Αλβανία

“Ως χώρα, θα θέλαμε να επιταχυνθεί η διαδικασία των ενταξιακών συνομιλιών με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο και να ανοίξουν νέα κεφάλαια για αυτές τις χώρες. Θα προτείνω επίσης για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ή Βόρεια Μακεδονία από τώρα) και την Αλβανία να λάβουν πρόσκληση για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτή είναι η θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρουμανίας, Teodor Melescanu, σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

“Τα Δυτικά Βαλκάνια θα ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου στο Βουκουρέστι”, δήλωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, “τώρα υπάρχουν δύο χώρες στα Βαλκάνια, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, τα οποία βρίσκονται ακόμα στην αρχική φάση. Θα τους μιλήσουμε και θα δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους”./ΙΒΝΑ