Οι αλβανικές αρχές στέλνουν φωτογραφίες από τη διαφυγή του Gruevski στις αρχές των Σκοπίων

Οι αλβανικές αρχές στέλνουν φωτογραφίες από τη διαφυγή του Gruevski στις αρχές των Σκοπίων

Οι αλβανικές αρχές αποδέχτηκαν το αίτημα των ομολόγων τους στα Σκόπια να στείλουν βίντεο από τον πρώην πρωθυπουργό Nikola Gruevski κατά τη διαφυγή του από την αλβανική επικράτεια.

Αυτό το βίντεο δείχνει πώς ο Gruevski εισήλθε στην Αλβανία με όχημα και τον τρόπο με τον οποίο πέρασε το σημείο διέλευσης στα σύνορα της Αλβανίας με το Μαυροβούνιο για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Σερβία και την Ουγγαρία, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο και όπου το αίτημά του έγινε δεκτό από την κυβέρνηση της Βουδαπέστης.

Οι αρχές της πΓΔ της Μακεδονίας αναμένεται να λαμβάνουν από τις αλβανικές αρχές εικόνες που καταγράφηκαν από CCTV. Το εν λόγω στιγμιότυπο παρουσιάζει στιγμές από τη διαφυγή του πρώην Πρωθυπουργού της πΓΔ της Μακεδονίας, Nikola Gruevski.

Ο εισαγγελέας στα Σκόπια, Lubomir Jovevski δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας περιμένουν να λάβουν το βίντεο του συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ πΓΔ της Μακεδονίας και Αλβανίας.

Μέχρι στιγμής, περίπου 20 μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση της διαφυγής του Gruevski, ενώ θα καταθέσουν άλλοι τέσσερις.

Ο πρώην πρωθυπουργός Gruevski καταδικάστηκε από το δικαστήριο στα Σκόπια σε 2 χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες για διαφθορά. Εν τω μεταξύ, το κατηγορητήριο εναντίων του αναμένεται να επεκταθεί./IBNA