Ικανοποίηση στην πΓΔΜ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή

Ικανοποίηση στην πΓΔΜ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή

Ο πρωθυπουργός της πΓΔ της Μακεδονίας Zoran Zaev, τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων.

Εξάλλου, με μήνυμά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Zoran Zaev, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα.

«Συγχαρητήρια φίλε μου Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τους λαούς μας γράψαμε μια ιστορική νίκη. Ας είναι αιώνια η Συμφωνία Πρεσπών, ας είναι αιώνια η ειρήνη και η πρόοδος στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη» έγραψε ο Zoran Zaev.

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov, με μήνυμά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή:

«Αγαπητοί Αλέξη (σ.σ Τσίπρα), Γιώργο (σ.σ. Κατρούγκαλο) και Νίκο (σ.σ. Κοτζιά), το κουράγιο και η ελπίδα νίκησαν τον φόβο. Το μέλλον είναι εδώ. Όπως λέει συχνά ο Νίκος, η ιστορία πρέπει να είναι δάσκαλος και όχι φυλακή. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό που κάναμε. Ζήτω η φιλία μας και η φιλία μεταξύ των εθνών μας! Ζήτω ο οραματικός πατριωτισμός!» έγραψε ο Nikola Dimitrov.

Στο μεταξύ, μηνύματα συγχαρητηρίων φτάνουν και από άλλους πολιτικούς ηγέτες και δημόσιες προσωπικότητες στα Σκόπια. Η σημερινή απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ./IBNA