Συνεχίζονται από απόσταση οι συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών

Συνεχίζονται από απόσταση οι συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών

Μέσω e-mails θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, καθότι ολοκληρώθηκαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες

Ως εκ τούτου θα υπάρξουν ανταλλαγές απόψεων από απόσταση τις επόμενες εβδομάδες, πριν τη σύνταξη της έκθεσης της Κομισιόν στις 27 Φεβρουαρίου, αφού ολοκληρώθηκε σήμερα ο δεύτερος γύρος μεταμνημονιακής εποπτείας στο υπ. Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, επαναβεβαιώνεται ότι το μεγαλύτερο ανοικτό ζήτημα παραμένει το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, επί του οποίου οι θεσμοί περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις.

«Πρόκειται για λεπτομέρειες που θέλουν δουλειά, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», ανέφερε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κλίμα αντιπαραθέσεων και η συζήτηση εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.

Μάλιστα, η ίδια πηγή επαναβεβαίωσε ότι η ρύθμιση 120 δόσεων προς την Εφορία δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στην παρούσα φάση, ενώ επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός αναφορικά με το ρίσκο από επικείμενες δικαστικές αποφάσεις. Όπως είπε, δεν ξέρουμε πόσο είναι το κόστος, εξαρτάται από την κάθε απόφαση, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν είναι κάτι που θα ανακύψει τους επόμενους μήνες, είναι κάτι που θα τραβήξει για πάρα πολλά χρόνια.

Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε  ότι ανάλογα με τις αποφάσεις θα υπάρξει, ενδεχομένως, διαφορετική αντιμετώπιση, σε συνάρτηση με το εάν πρόκειται για εφάπαξ ή μόνιμες επιβαρύνσεις για μικρά ή μεγάλα ποσά. Η ίδια πηγή αμφισβήτησε πληροφορίες περί δημοσιονομικής επιβάρυνσης 4,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων,  ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα έχουμε λεπτομέρειες./ΙΒΝΑ