ΠΓΔΜ: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αθήνα

ΠΓΔΜ: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔ της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, αναφέρει ότι το καθήκον αυτής της γενιάς είναι να θέσει τέρμα στη διαμάχη του ονόματος και ότι η χώρα περιμένει τώρα το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει για το θέμα αυτό. Ο Dimitrov έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μια τηλεοπτική συζήτηση. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι και οι δύο χώρες θα δεσμεύονται από διεθνείς νομικές υποχρεώσεις προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να επενδύσουμε περισσότερο στη βελτίωση των σχέσεων και να ενισχύσουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση σε διάφορους τομείς”, δήλωσε ο Dimitrov.

Ο Ismet Ramadani, επικεφαλής της ‘Ευρωατλαντικής Επιτροπής της Μακεδονίας’, λέει ότι η συμφωνία του ονόματος με την Ελλάδα θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις διαμαρτυρίες που διοργάνωσε η ελληνική αντιπολίτευση και τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί η ελληνική αντιπολίτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ένα σχέδιο Β, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι όλες οι προσπάθειες των δύο πρωθυπουργών, Zaev και Τσίπρα, θα πήγαιναν στράφι”, λέει ο Ramadani.

Ο πρώτος πρεσβευτής της πΓΔ  της Μακεδονίας στην Αθήνα, Lubco Arsovski, δήλωσε στα ΜΜΕ πριν από λίγες μέρες ότι είναι αισιόδοξος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και ότι σύμφωνα με τον ίδιο θα τερματιστεί μία διαμάχη που διαρκεί σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα./IBNA