Ποιες είναι οι προσδοκίες των Σκοπίων από τη Ρουμανική Προεδρία;

Ποιες είναι οι προσδοκίες των Σκοπίων από τη Ρουμανική Προεδρία;

Η ρουμανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ωστόσο, όσον αφορά την πΓΔ της Μακεδονίας, υπάρχει θετικό κλίμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και την αντιμετώπιση των κριτηρίων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτή είναι η άποψη του πρεσβευτή της Ρουμανίας στα Σκόπια, Viorel Stanil, ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες της χώρας του κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας.

“Υπάρχουν τρεις βασικές προτεραιότητες για τη ρουμανική προεδρία της ΕΕ: ​​τις δραστηριότητες της Ένωσης όσον αφορά τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την πολιτική διεύρυνσης της Ένωσης, τις κοινές πολιτικές ασφάλειας και άμυνας και το Brexit”, δήλωσε ο Stanil.

Όσον αφορά την ΠΓΔ της Μακεδονίας, ο Stanil δήλωσε ότι η Ρουμανία θα υποστηρίξει θετικά την απόφαση της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Bujar Osmani σημείωσε ότι το γεγονός ότι η προεδρία της ΕΕ ασκείται από μια φιλική χώρα σε μια τόσο σημαντική περίοδο, είναι θετικό.

“Ελπίζω ότι η ρουμανική Προεδρία θα εισέλθει στην ιστορία της χώρας μας μόλις ξεκινήσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ”, δήλωσε ο Osmani.

Εν τω μεταξύ, ο πρεσβευτής της ΕΕ στα Σκόπια, Samuel Zbogar, δήλωσε ότι οι ανάγκες της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και κατά τη διάρκεια της ρουμανικής προεδρίας./ΙΒΝΑ