Πώς πρέπει να προσδιορίσουμε τον Cakaj;

Πώς πρέπει να προσδιορίσουμε τον Cakaj;

Του Edison Kurani

Εάν υπάρχει μία περίπτωση που οι δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να επιλέξουν τον τίτλο που πρέπει να χρησιμοποιήσουν όταν γράφουν για έναν κρατικό υπάλληλο, η περίπτωση του Gent Cakaj είναι η καλύτερη περίπτωση γι ‘αυτό. Μέχρι χθες, ήταν υφυπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις. Αλλά τώρα που ο Rama εγκατέλειψε τη θέση αυτή, ο Cakaj μπορεί να θεωρηθεί πρακτικά υπουργός Εξωτερικών.

Αν και ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι μόλις το Συνταγματικό Δικαστήριο τεθεί σε λειτουργία, θα ασχοληθεί με τον πρόεδρο για την άρνηση του στην υποψηφιότητα Cakaj ως Υπουργού Εξωτερικών, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και ολόκληρη τη χρονιά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλοι θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν το Gent Cakaj κατά την καθημερινή τους εργασία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εάν επιλέξουμε να τον χαρακτηρίσουμε ως υπουργό Εξωτερικών, αυτό είναι αντίθετο με την απόφαση του Rama που είναι επίσημα Υπουργός Εξωτερικών.

Αν όμως τον προσδιορίσουμε ως υπουργό Εξωτερικών, τότε αυτό έρχεται σε αντίθεση με το διάταγμα του προέδρου. Είτε το θέλει ο Rama είτε όχι, ο πρόεδρος είναι ο μόνος που επικυρώνει τους υπουργούς.

Η περίπτωση του Cakaj είναι το τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο γίνεται η πολιτική στην Αλβανία./ΙΒΝΑ